ExterneStiri

Noua Constituţie a Ungariei a dat peste cap toate planurile Uniunii Europene

Ungaria este prima țară creștină din Europa care ia atitudine împotriva valorilor Europei secularizate prin votarea Noii Constituții. Dumnezeu este trecut in Constituție la loc de cinste. Puteti gasi textul tradus aici
Parlamentul ungar a adoptat luni noua constitutie ultraconservatoare, in care exista referiri la Dumnezeu, crestinism si familia traditionala, cu 262 voturi pentru, 44 impotriva si o abtinere, relateaza AFP.
“Am trait un moment istoric. Textul recunoaste crestinismul ca fundament al civilizatiei noastre, dar constitutia garanteaza libertatea morala”, a declarat presedintele parlamentului, Laszlo Kover, la finalul votului asupra textului care poarta amprenta premierului conservator Viktor Orban, notează… Hot news

DUMNEZEU SĂ BINECUVINTEZE MAGHIARII

Declaraţie naţională

Noi, membri ai naţiunii maghiare la începutul unui nou mileniu, purtând responsabilitatea pentru toţi maghiarii, declarăm aici că: […]

  • Suntem mândri că Regele nostru Sf. Ştefan a fondat statul maghiar pe baze solide cu o mie de ani în urmă şi că a făcut ţara noastră parte a Europei Creştine.
  • Suntem mândri de strămoşii noştri care s-au luptat pentru supravieţuirea, independenţa şi libertatea ţării noastre.
  • Suntem mândri de magnifica performanţă intelecturală a poporului maghiar.
  • Suntem mândri că poporul nostru s-a luptat de secole pentru a proteja Europa şi a pentru a-i fi îmbogăţit cu talentul şi sârguinţa sa.
  • Recunoaştem rolul creştinismului în păstrarea naţiunii noastre. Apreciem diferitele tradiţii religioase din ţara noastră.
  • Mărturisim că baza existenţei umane este demnitatea umană. […]

Libertăţi şi responsabilităţi – Articolul II

  • Demnitatea umană este inviolabilă. Oricine are dreptul la viaţă şi demnitate; viaţa fătului va fi protejată de la concepţie.

Partea generală – Articolul M

  1. Ungaria protejează instituţia căsătoriei între un bărbat şi o femeie, relaţie matrimonială stabilită voluntar, la fel ca şi binele familiei ca bază pentru supravieţuirea naţiunii.
  2. Ungaria sprijină maternitatea.
  3. Protejarea familiei este reglementată prin lege specială.

Press and Communication – Hungarian Press
EPP Group in the European Parliament

După adoptarea sa în Parlament, noua Constituţie va trebui să fie semnată luni, în a doua zi de Paşte, de preşedintele Pal Schmitt, un apropiat al lui Viktor Orban, şi va intra în vigoare la 1 ianuarie 2012, a precizat Mediafax

Să ne rugăm ca Dumnezeu să îi ajute la ceea ce şi-au propus, şi nu în ultimul rand, ca Dumnezeu să lucreze şi în Parlamentul României.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button