Articole

Jertfa Crucii lui Isus Hristos

Foto von Orlando Allo

În centrul credinței creștine stă un act de iubire necondiționată și sacrificiu suprem: jertfa crucii lui Isus Hristos. Această jertfă nu este doar un moment istoric, ci un punct de inflexiune etern, care marchează reconcilierea umanității cu Dumnezeu Tatăl.

Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a ales crucea nu ca un destin tragic, ci ca o misiune de împlinire a voinței divine. Prin moartea Sa pe cruce, Isus a purtat greutatea păcatelor noastre, oferindu-ne astfel șansa la mântuire și viață veșnică. Această jertfă supremă este o mărturie a iubirii nemărginite pe care Dumnezeu o are față de fiecare dintre noi.

În momentele de îndoială sau suferință, privind spre cruce, suntem reamintiți că nu suntem singuri. Dumnezeu Tatăl, prin jertfa Fiului Său, ne-a arătat că iubirea Sa ne înconjoară și ne susține mereu. Jertfa lui Isus Hristos pe cruce este o invitație deschisă pentru toți să trăim o viață în lumina și iubirea Sa, recunoscând sacrificiul suprem făcut pentru noi.

Prin crucificarea și moartea Sa, Isus Hristos a deschis calea spre înviere, oferindu-ne astfel nu doar exemplul suprem de sacrificiu și iubire, ci și speranța vieții veșnice. Această jertfă ne îndeamnă să privim dincolo de suferința și greutățile lumii noastre, spre promisiunea unei vieți noi, în comuniune cu Dumnezeu.

Astăzi, crucea lui Isus Hristos stă ca un simbol al speranței și al victoriei iubirii divine asupra păcatului și morții. Este un apel către fiecare dintre noi să trăim conform valorilor evanghelice, iubindu-ne unii pe alții și urmând calea pe care El a pregătit-o pentru noi.

Jertfa crucii lui Isus Hristos este, astfel, nu doar fundamentul credinței creștine, ci și sursa neîncetată de inspirație și speranță pentru fiecare credincios, un memento al dragostei necondiționate a lui Dumnezeu pentru omenire.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button