Adolescenti

Eşti protejat şi în siguranţă daca vei folosi mijloace contraceptive?

Întrebare: Prietenul/a îmi spune că suntem în siguranţă fiindcă vom folosi mijloace contraceptive. Chiar am fi protejaţi?

Răspuns: Niciun mijloc contraceptiv nu este sută la sută eficient, nici măcar pilula. Protecţia pe care o folosesc de obicei băieţii este, statistic vorbind, la fel de sigură precum ruleta rusească. Se spune că ruleta rusească este un joc inventat de nişte soldaţi care îşi pierduseră speranţa şi nu aveau altceva mai bun de făcut decât să bage un glonţ în camera cartuşului din pistol şi să lase restul de cinci camera goale. Apoi roteau camera cartuşului, fără să ştie dacă glonţul respective urma să intre pe ţeavă sau nu. Apoi apăsau pe trăgaci. Aveau 5 din 6 sau 83% şanse să trăiască. O şansă destul de bună. Exista posibilitatea să iese teferi din micul lor joc, însă dacă era să parieze, cea mai bună miză era viaţa cuiva.

Când un bărbat foloseşte protecţie, există 85% şanse ca aceasta să funcţioneze. Din nou, şansele sunt destul de bune, dacă e să pariezi, însă gândeşte-te puţin la dezavantaje şi la urmările acestui “joc” al tău, care te va afecta mai devreme sau mai târziu. Uneori, când joci acest joc, pistolul se descarcă şi s-ar putea sa fii victima acestui joc.

De ce să te joci cu viaţa şi cu viitorul tău când nu eşti obligat să o faci? Singura opţiune în ce priveşte sexul este să urmezi îndemnul lui Dumnezeu şi să aştepţi până ce te vei căsători. Singura cale de a evita riscul este de a nu întreţine relaţii sexuale până ce nu te vei căsători.

Acum să vedem şi perspectiva Biblică asupra acestui subiect. În Efeseni 5: 3, Pavel spune aşa: Curvia, sau orice altfel de necurăţie, sau lăcomia de avere, nici să nu fie pomenite între voi, aşa cum se cuvine unor sfinţi.”, iar în 1 Corinteni cap 6 cu versetul 18 spune aşa: “Fugiţi de curvie! Orice alt păcat, pe care-l face omul, este un păcat săvârşit afară din trup; dar cine curveşte, păcătuieşte împotriva trupului său.” De ce să îţi ratezi Mântuirea când o poţi câştiga, de ce să ratezi Raiul, când il poţi cuceri? Firea pământească te apasă zi de zi cu poftele firi şi ale trupului acesta nemuritor, însă cerând ajutor lui Dumnezeu, vei putea fi eliberat. Exact cum am mai specificat în articolele precedente, o tânără, la presiunea celor din jur, le-a det următorul răspuns: “Îmi ia cinci minute să fiu ca voi, pe când voi, oricât aţi încerca, nu veţi mai putea fi ca mine niciodată”.

Redactat de Silviu Firulete

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button