Editoriale

Luaţi dar bine seama la cuvintele rostite!

“Cuvintele unui înţelept sunt plăcute, dar buzele nebunului îi aduc pieirea.” Eclesiastul 10.12

De multe ori în viaţă oamenii folosesc cuvinte pe care obişnuiesc să le spună în fiecare zi. Cel mai adesea sunt cuvinte care sunt o urâciune înaintea lui Dumnezeu şi cel mai grav sunt acele cuvinte prin care oamenii îl folosesc pe Dumnezeu în blesteme şi înjurături. Un bătrân creştin a povestit odată următoarele: “Când eram şef de echipă pe un şantier, aveam un om care înjura îngrozitor. Cel mai rău se comporta în ziua de luni după ce avea o zi întreagă de chefuri. Într-o astfel de zi, l-am chemat în birou. Când a intrat, mi-a spus: «Ştiu că astăzi nu pot să lucrez cum trebuie; dar asta e plăcerea mea să beau.» – «Eu nu vreau să-ţi vorbesc despre beţie. Dacă tu consideri că în timpul liber vrei să-ţi ruinezi sănătatea, eu nu-ţi pot interzice. Dar vreau să-ţi interzic să te mai rogi în mod deschis la locul de muncă.» – «Dar eu nu mă rog niciodată», zise cu surprindere omul. «Totuşi, eu te-am auzit toată dimineaţa cum ai strigat la Dumnezeu să te bată sau să te trăsnească. Îţi este aşa de urâtă viaţa, încât vrei să se termine înainte de vreme? Eu mă voi ruga lui Dumnezeu să te salveze din această stare nenorocită.»”

Ȋn continuarea povestirii, bătrânul creştin povesteşte despre schimbarea radicală a bărbatului care odată venea beat la lucru. Din ziua în care a purtat acea conversaţie, omul s-a străduit să vină treaz la lucru şi nu a mai înjurat.

Locuiesc într-o zonă în care Dumnezeu este folosit la ordinea zilei, însă păcat este că oamenii folosesc cuvântul Dumnezeu pentru a înjura animalele şi pentru a blestema. Din totalul populaţiei în România, aproape 95% de persoane se declară “creştini”. Ȋnsă, pentru a fi un creştin adevărat, nu trebuie doar să mergi de două ori pe an la biserică, să îţi faci o cruce atunci când treci prin faţa bisericii, să aprinzi o lumânare (pentru morţi), pe care degeaba o aprinzi. Mai degrabă lumânarea ar fi pentru tine, să te mai lumineze (fizic), că spiritual nu are putere o lumânare!

Aşadar, bine ar fi dacă poporul român s-ar lumina puţin spiritual, că fizic săracii sunt luminaţi destul de la bietele lumânări care ard zi şi noapte prin bisericile “creştine”…

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button