Mesaj Biblic

Ochi pentru ochi şi câştigarea aproapelui tău

“Aţi auzit că s-a zis: „Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte.” Dar Eu vă spun: să nu vă împotriviţi celui ce vă face rău. Ci, oricui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celălalt.” Matei 5:38-39.

Majoritatea dintre noi ştim foarte bine cele două versete şi uneori ne place să le folosim în scopurile noastre doar atunci când ne facilitează şi sunt spre binele nostru. Unii dintre noi ne mirăm de ce avem aşa de mulţi duşmani, de ce prietenii noştri cei mai buni se distanţează de noi fără motive bine întemeiate. Cu toate că într-o luptă cu prietenul tău, vecinul ţău sau orice persoană (nu acea luptă fizică, corp la corp :), ci lupta aceea într-o ceartă, într-o vorbire mai aprinsă şi mai apăsătoare, şi poate că ai dreptate, dar, ca să câştigi lupta, ai nevoie de un singur lucru: înţelepciune.

Nu e nevoie de înţelepciune ca să ştii să dai două replici cu reverul, sau să îl “arzi” puţin cu vorbele, ci ai nevoie de înţelepciune pentru ca să ştii să stingi flacăra aceea mică, ce poate fi menţinută în ritmul acela, va deveni incendiu.

Ţine minte, o flacără mică o poţi stinge şi cu o cană de apă, dar un incendiu nu e uşor să îl stingi cu câteva tone de apă, şi cu atât mai mult, singur nu vei face faţă.

Legea lui Moise a trebuit respectată până la venirea lui Isus în lume. De atunci, Dumnezeu nu ne-a mai pus jugul legii asupra noastră, ci ne-a dat în dar harul mântuirii prin care putem fi salvaţi fără plată de la păcatele noastre.

Firea pământească trebuie răstignită, deoarece firea gândeşte numai împotriva Duhului Sfânt pe care Dumnezeu L-a pus în noi, ca să ştim cum să acţionăm în diferite momente ale vieţii, iar prin purtarea noastră să ajungem în Ȋmpărăţia Lui.

Stinge focul când e mic, ca să poţi evita pagubele “materiale” ale incendiului!

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button